Ce inseamna coruptia?

Nu inteleg in ce mod se poate exprima tara Olanda in defavoarea aderarii Romaniei in spatiul Schengen (nu ca aderarea asta ar fi mare smecherie), pe motivul neindeplinirii conditiilor de reducere a coruptiei, in contextul in care, in aceeasi zi, un mare reprezentant al tarii lalelelor, Erik de Vrijer, se foloseste de coruptia din Guvernul Romaniei pentru a amana o lege buna pentru populatie si rea pentru banci. Nu numai ca se foloseste de sistemul nostru corupt, ba ne si ameninta voalat „ca doar nu vrem sa speriem bancherii si sa plece din Romania”. – Bancile traiesc in Romania un Paradis legislativ. Are rost sa enumar doar cateva dintre aberatiile legii Romanesti ce favorizeaza bancile: 1. Prioritatea la incasare in caz de faliment – inaintea salariatiilor, statului etc. 2. Obligativitatea agentilor economici de a face plati prin transfer bancar pentru sume de peste 10.000 lei pe zi – nu, nu astfel se impiedica evaziunea fiscala, astfel doar ajutam bancile sa infloreasca, 3. Practicarea unor dobanzi colosale – in timp ce Banca Caixa in Spania oferea credite cu dobanzi de 1-2%+Euribor , in Romania dobanzile erau de 7-8%+Euribor – Motivul? Riscul de tara. Unde e Spania acum?? Stiti ce-au facut bancile in 2009? Si-au permutat portofoliile prin Europa astfel incat per total sa iasa bine si din Romania s-au scos bani masiv, oprindu-se sau ingreunadu-se creditarea. – Dar nu, haideti sa nu suparam bancile, ca poate isi iau jucariile si pleaca daca aplicam o lege care face, macar intr-unul dintre cazuri, un pic de dreptate.

Revin la domnul Erik de Vrijer, care cu aspectul sau de Olandez crescut cu alimente organice (care i-au oferit un fizic „herculian”), care probabil a copilarit zburdand printre lalele pe o pajijte minunata (de aici aspectul „macho”) si intreb (in calitate de Roman, care mai inapoiat prin natura nationalitatii, am inteles mai greu): Cumva, dumneavoastra domnule Olandez, ati facut presiuni evidente asupra guvernului Romaniei pentru a amana o lege perfect constituitonala si 100% in favoarea poporului Roman?

Si daca raspunsul este unul afirmativ, atunci la ce coruptie se refera domnii Olandezi care se opun aderarii Romaniei in spatiul Schengen? 

Aici puteti vedea stirea la care fac referire

Chinezu Vienela Contele Zoso Cabral Cosmin